EBay: De første 10 år.

Ja, du læste det korrekt: ti år. eBay blev oprettet i September 1995, af en mand ved navn Pierre Omidyar, som boede i San Jose. Han ønskede sin websted – derefter kaldet ‘AuctionWeb’ – at være en online markedsplads, og skrev den første kode for det i en weekend. Det var en af de første websites af sin art i verden. Navnet ‘eBay’ kommer fra domænet Omidyar anvendes til hans hjemmeside. Hans firma navn var Echo Bay, og ‘eBay AuctionWeb’ var oprindeligt blot en del af Echo Bays hjemmeside på ebay.com. Den første ting nogensinde solgt på stedet var Omidyars brudt laserpointer, som han fik $14 for.

Webstedet blev hurtigt meget populære, som sælgere kom til at liste alle mulige mærkelige ting og købere faktisk købte dem. Afhængige af tillid syntes at arbejde bemærkelsesværdigt godt, og betød, at webstedet næsten kunne stå alene til at køre selv. Stedet var blevet designet fra starten til at indsamle et lille gebyr på hvert salg, og det var pengene, Omidyar bruges til at betale for Auctionwebs ekspansion. Gebyrerne tilføjet hurtigt til mere end hans nuværende løn, og så han besluttede at forlade sit job og arbejde på webstedet på fuld tid. Det var på dette tidspunkt i 1996, at han tilføjede feedback-faciliteter til at lade købere og sælgere Vurder hinanden og gøre køb og salg af sikrere.

I 1997 ændret Omidyar AuctionWeb – og hans firmas-navn til ‘eBay’, hvilket er, hvad folk havde krævet webstedet for lang tid. Han begyndte at bruge en masse penge på reklamer, og havde eBay logo designet. Det var i dette år, en milliontedel varen blev solgt (det var et stykke legetøj version af Big Bird fra Sesame Street).

Derefter, i 1998-peak af dotcom boom – eBay blev big business, og investering i Internet forretning samtidig gjort det muligt at bringe i topledere og business strateger, der tog i offentligheden på aktiemarkedet. Det begyndte at tilskynde folk til at sælge mere end bare samleobjekter, og blev hurtigt en massiv site hvor du kan sælge noget, stor eller lille. I modsætning til andre sites, men eBay overlevede slutningen af bommen, og er stadig i fuld vigør i dag.

1999 så eBay gå over hele verden, lancerer sites i Det Forenede Kongerige, Danmark og Tyskland. eBay købte half.com, en Amazon-lignende online detailhandler, i år 2000 – samme år det blev indført købe det nu – og købte PayPal, en online betalingstjeneste, i 2002.

Pierre Omidyar har nu tjent en anslået 3 milliarder dollars fra eBay, og fungerer stadig som bestyrelsesformand. Mærkeligt nok holder han en personlig weblog på Der er nu bogstaveligt talt millioner af varer købt og solgt hver dag på eBay, over hele verden. For hver 100 dollars brugt online på verdensplan, skønnes det, at $14 er brugt på eBay-der er en masse af laser pointers.

Nu hvor du kender historien om eBay, måske vil du gerne vide, hvordan det kunne arbejde for dig? Vores næste e-mail vil give dig en idé om mulighederne.

6 Comments on “EBay: De første 10 år.

  1. קמגרה תשדרג לכם את חיי המין ותאפשר לכם הנאה מרבית מהאקט. לטבע פלז’ר שלל פתרונות טבעיים נוספים שישדרגו לכם את חדר המיטות. קמגרה תשדרג לכם את חיי המין ותאפשר לכם הנאה מרבית מהאקט. לטבע פלז’ר שלל פתרונות טבעיים נוספים שישדרגו לכם את חדר המיטות. נערת ליווי אנאלי

  2. קמגרה למכירה בהרצליה אנשים באים אליה מהצפון, מהמרכז ומהדרום. לא לחינם נחשבת הרצליה לאחת מהערים המובילות בישראל בתחום הפנאי והבילויים. הרצליה היא עיר תוססת, עם מפגשים אנושיים רבים, metamask token factory example

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.